3 maj 2014
15:00

Arboga Södra IK

Referat: Fagersta Södra - Arboga Södra IK

Södra körde över Arboga på Onsjövallen på Lördagen då man vann med 4-0. Södra började klart bäst och hade flera fina lägen att ta ledningen i början utav matchen . Bl a var Johan Adamsson igenom men Arbogakeeperna höll tätt, även Wille klasen hade ett fint läge att göra mål . Därefter så tappar hemmalaget spelet och det blev ett ställningskrig resten utav halvleken. Men på övertid i första får vi se Artur Poghosyan show, Artur får tag på bollen efter högerkanten och avancerar mot kortlinjen och alla väntar på ett inlägg men istället så skär Artur in i banan och stänker dit den i bortre krysset med vänstern. Ett riktigt klassmål utav Artur. !-0 till Södra efter första.

I andra halvlek så startar hemmalaget upp i ett rasande tempo och radar upp målchanser. och i den 58:e minuten så får Södra utdelning då Wille Klasen får göra sitt första mål för Södra i seriesammanhang, Wille blir serverad utav Artur P och Johan Adamsson som serverar Wille öppet mål efter ett mönsteranfall. Arboga är nära att reducera på frispark men Södrakeepern Johan Hagelin gör en fin parad och håller tätt. Södra fortsätter att trycka på och gör också 3-0 genom Johannes Körkkö efter fin passning utav Emil Zoltek . Därefter sticker Arboga ujpp i en kontring och får ett friläge som Hagelin avvärjer. Istället så gör hemmalaget 4-0 genom Johan Adamsson efter att Emil Zoltek lyft bollen över Arbogaförsvaret och Johan i sin tur lobbat bollen över målisen.

En mycket stabil insats utav Södra där Serge Hermann gjorde sin första match på 3 år för Fagersta Södra ... och wow vilken insats han gör ... helt klart är det en jätteförstärkning för Fagerstalaget. Även Martin Metsomäki ska ha beröm för en kanonmatch i backlinjen. Framåt handlade mycket om Artur Poghosyan som var bra innan han utgick skadad. Även Emil Zoltek o Calle Enarsson var giftiga på mittfältet där Zoltek stod för 2 st ass. Anmärkningsvärt var att alla 4 anfallarna som var med i truppen gjorde mål.